Programhefte

Her kan du lese informasjonen frå årets programhefte og sjå illustrasjonane i sin heilskap.

Klikk på bileta for å sjå dei i full storleik.

Handling

I musikalen 2024 får vi eit møte mellom ein gjeng hippiar og nokre tilflyttarar frå andre stader. Det er krigstid, og Daniel må reise til fronten. Kjærasten Eleanor aksepterer realitetane, men gruar seg til han skal reise. For at Daniel skal hugse henne, gir ho han eit silkeskjerf som han kan ha i brystlomma. Dette gjer at han kjenner nærværet hennar i form av Ellie som dansar rundt han, sjølv når han står heilt einsam og åleine. Eleanor får ringen frå Daniel, og kjenner at Dan er der saman med ho, sjølv om avstanden til Daniel er stor. Ho søkjer trøyst hjå Sophia og Charlotte frå hippiefellesskapet, og saman står dei sterkare.

Jude har reist frå heimstaden sin for å søke lukka som student i nytt land. Han vert hjarteleg tatt imot av hippiane og er lett å distrahere frå studiane. Aller mest lokkar nok tanken om å bli betre kjend med Lucy, systra til Max. Max sjølv er endeleg ein fri mann, då han har bestemt seg for å slutte på universitetet. Han dreg med seg Jude for å oppsøkje eventyr – og fell pladask for den kulaste jenta i byen, Sadie. Hippiane lever draumen. Den draumen der fuglane syng og stjernene gnistrar.

Men mørke skyer trugar det fine fellesskapet som midt oppe i fridom og forelsking vert rive inn i teneste for “militær og strategisk krigføring for friheit”. Militærløytnantane Olivia og Bill viser ingen nåde, og Max vert nøydd til å melde seg for å unngå fengselsstraff og rettsoppgjer. Det militære grepet får stor innverknad på dei unge menneska, og John bestemmer seg for at noko må gjerast. Han klarer ikkje stå og sjå på at endå eit land skal forvitre av krigshandlingar. Han samlar folk som er motiverte, for å leggje ein handlingsplan og skape ein revolusjon. Lucy melder seg umiddelbart til å kjempe for å få heim Max, men Jude er skeptisk.

Samstundes, hundre mil unna, vert det kjempa ein kamp på liv og død.
Kva skal ein tenkje og gjere når den ein elskar er i fare? Kan det kome noko godt ut av alt dette vonde, og kan samhaldet styrkjast? Vi får møte unge menneske som står så godt dei kan i ein situasjon med krig og ustabilitet, medan dei strekkjer seg mot håpet om fred og eit godt liv for framtida.

Fyrste akt

Ouverture (Lennon/McCartney)
Orkester

Girl (Lennon/McCartney)
Vokal: Jon Erik Aasebø

All My Loving (Lennon/McCartney)
Vokal: Jon Erik Aasebø, Frida Aurora Nordbø Halck, KOR
Dans: Malin Røren Remme, Olav Kvangardsnes

It Won’t Be Long (Lennon/McCartney)
Vokal: Aurora Sofi Korsfur Krøvel, Frida Aurora Nordbø Halck, Aurora Bjerkvik-Sørensen,
Ane Øvrelid Solås, Malin Røren Remme, DAMEKOR

Something (George Harrison)
Vokal: Ådne Perry Kjellstadli, Jon Erik Aasebø
Dans: Dansekompani A

Penny Lane (Lennon/McCartney)
Vokal: Ådne Perry Kjellstadli, Aurora Sofi Korsfur Krøvel, Frida Aurora Nordbø Halck, KOR

Drive My Car (Lennon/McCartney)
Vokal: Truls Bakke Flåm, Tina Gjøsdal, KOR

I’ve Just Seen A Face (Lennon/McCartney)
Vokal: Truls Bakke Flåm, Ådne Perry Kjellstadli

Because (Lennon/McCartney)
Vokal: DAMEKOR
Dans: Aurora Bjerkvik-Sørensen, Tina Gjøsdal, Frida Aurora Nordbø Halck, Aurora Sofi Korsfur Krøvel, Malin Røren Remme, Ane Øvrelid Solås

Come Together (Lennon/McCartney)
Vokal: Mirko Benjamin Losinno-Dahl, Ronnie Hauge Sætre, KOR
Dans: Dansekompani B

While My Guitar Gently Weeps (George Harrison)
Vokal: Tina Gjøsdal, Aurora Bjerkvik-Sørensen, Truls Bakke Flåm
Gitarsolo: Noah Halle Sandvik

Helter Skelter (Lennon/McCartney)
Vokal: Tina Gjøsdal, Ronnie Hauge Sætre, KOR
Dans: Dansekompani C

Andre akt

Blackbird (Lennon/McCartney)
Vokal: Jon Erik Aasebø
Dans: Malin Røren Remme

I Want You (Lennon/McCartney)
Vokal: Mirko Benjamin Losinno-Dahl, Tina Gjøsdaø, KOR
Dans: Dansekompani D

I Am The Walrus (Lennon/McCartney)
Vokal: Ronnie Hauge Sætre, KOR

Revolution (Lennon/McCartney)
Vokal: Ådne Perry Kjellstadli, Ronnie Hauge Sætre, Aurora Bjerkvik-Sørensen, KOR

If I Fell (Lennon/McCartney)
Vokal: Frida Aurora Nordbø Halck, DAMEKOR
Dans: Malin Røren Remme, Olav Kvangardsnes

Let It Be (Lennon/McCartney)
Vokal: Aurora Sofi Korsfur Krøvel, Aurora Bjerkvik-Sørensen, Tina Gjøsdal, Frida Aurora Nordbø Halck, KOR

Hey Jude (Lennon/McCartney)
Vokal: Truls Bakke Flåm, KOR

Golden Slumbers/Carry That Weight (Lennon/McCartney)
Vokal: Aurora Bjerkvik-Sørensen, KOR
Dans: Hanna Synnøve Åkre Grimstad, Ragna Hofset Kile, Frida Riise

All You Need Is Love (Lennon/McCartney)
Vokal: Ådne Perry Kjellstadli, Truls Bakke Flåm, KOR

FINALE: With A Little Help From My Friends (Lennon/McCartney)
Vokal: 3MU, KOR

Orkester

Bassgitar/kapellmeister: Gunnar Sigve Aurdal
El-gitar: Noah Halle Sandvik
Gitarar/perkusjon: Asbjørn Olai Lykkeslet Vik
Fiolin: Anna Sæbø
Fløyte: Aurora Sofi Korsfur Krøvel
Fløyte/perkusjon: Øyvind Granden Berg
Slagverk: Elias Kleppe
Tangentar: Ane Øvrelid Solås
Tangentar: Kjetil Eiksund
Tangentar/perkusjon: Stein Henrik Vartdal

Roller

Daniel: Jon Erik Aasebø
Eleanor: Frida Aurora Nordbø Halck
Dan (Daniel si sjel): Olav Kvangardsnes
Ellie (Eleanor si sjel): Malin Røren Remme
Lucy: Aurora Bjerkvik-Sørensen
Sophia: Aurora Sofi Korsfur Krøvel
Charlotte: Ane Øvrelid Solås
Elijah/Bill: Mirko Benjamin Losinno-Dahl
Jude: Ådne Perry Kjellstadli
Max: Truls Bakke Flåm
John: Ronnie Hauge Sætre
Sadie: Tina Gjøsdal
Olivia: Ida Susann Tronstad

Dans

Dansekompani A
Mina Kvalsund Brendmo, Selma Bjørneset Bøe, Natasha Dahle Egset, Lovise Kristin Grønbech, Maja Romestrand Hjelle, Ragna Hofset Kile, Johanna Linnea Helsem Leine, Tuva Walseth Lid, Agnete Strandebø Moltu, Kristine Seljeseth Nordal, Vilde Ulstein Remøy, Janne-Pernille Acuna Sollid, Anne Stave, Fride Støylen, Simone Kleven Sørheim, Solveig Fremmerlid Søvik, Ylva Torine Thon, Marianne Vik Wymer, Emine Miria Nærø Ytterland

Dansekompani B
Brage Skodjevåg Bø, Eirik Larsen Hasle, Edvard Brune Leikanger, William Brune Leikanger, Theodor Gurskevik Skeide, Jonas Edvardsen Sundgot

Dansekompani C
Solveig Aasen Grimstad, Andrine Hovdenakk Hagali, Elise Sæter Hasund, Ingrid Oterholm Jacobsen, Pia Slåttelid Jensen, Anine Røeggen Kolås, Oline Kvistad, Marit Overvoll Lillebø, Lina Lystad, Emilie Jeannine Morseth-Fraser, Ane Magdalena Hammer Rekdal, Elise Aarflot

Dansekompani D
Mateusz Bialek, Peter Johan Garden, Asbjørn Mathias Hustadnes, Tarjei Meek Lillenes, Ådne Sekkesæter Salvesson

Medieproduksjon

Fleirkamera
Astri Celine Berge, Ask Homberset, Martine Stensaa-Blø, Mariia Stepanian, Sofie Marie Regine Sunde Aasen

Digitale kulisser
Astri Celine Berge, Dorthea Sævik Bjørneset, Håkon Strømmen Eilefsen, Ask Homberset, Stine Elise Kalland Nærø, Mariia Stepanian, Polina Stoykova, (2MK1); Helle Frøystad, Eileen Færøy, Leon Olsen, Thomas Harkjerr Skeide (2KDA); Vilde Emilie Strand Djupvik, Ingrid Gjerde, Theo Gravdal (3MK1)

Foto
Magnus Lindner, Susanne Sætre (3MK1)

Grafisk design
Vilde Emilie Strand Djupvik, Ingrid Gjerde, Theo Gravdal (3MK1)

Medieredaksjon
Astri Celine Berge, Dorthea Sævik Bjørneset, Håkon Strømmen Eilefsen, Ask Homberset, Stine Elise Kalland Nærø, Nora Pauline Hovden Remøy, Martine Stensaa-Blø, Mariia Stepanian, Polina Stoykova, Sofie Marie Regine Sunde Aasen (2MK1); Martin Bergersen, Noah Oliver Raudøy Fiskaa, Sunniva Emilie Halse, Ingrid Gjerde (3MK1)

Musikalmagasin
Mathea Sande Arnevik, Mantas Dauksevicius, Sivert Botolv Halkjelsvik Folkestad, Erle Ottesen Husøy, Maksym Kravchenko, Sara Øen Leirvik, Oskar Markiewicz, Odin Tvergrov Nilsen, Daniel Igland Nygjerd, Hlieb Ostapiuk, Weronika Rybak, Anna Julie Eikrem Røys, Ricardo Djupvik Vattøy (1MK1)

3MU1

Aurora Bjerkvik-Sørensen, Truls Bakke Flåm, Tina Gjøsdal, Frida Aurora Nordbø Halck, Ådne Perry Kjellstadli, Elias Kleppe, Aurora Sofi Korsfur Krøvel, Mirko Benjamin Losinno-Dahl, Malin Røren Remme, Noah Halle Sandvik, Ane Øvrelid Solås, Ronnie Hauge Sætre, Ida Susann Tronstad, Asbjørn Olai Lykkeslet Vik, Jon Erik Aasebø

2MU1

Elise Aarflot, Andrea Baade Bakken, Tor Even Berg, Mateusz Białek, Anabelle Karlsbakk Blomvik, Sjur Teige Førde Peter Johan Garden, Hanna Synnøve Åkre Grimstad, Solveig Aasen Grimstad, Andrine Hovdenakk Hagali, Elise Sæter Hasund, Asbjørn Mathias Hustadnes, Ingrid Oterholm Jacobsen, Pia Slåttelid Jensen, Torstein Knardal, Anine Røeggen Kolås, Olav Kvangardsnes, Oline Kvistad, Marit Overvoll Lillebø, Tarjei Meek Lillenes, Lina Lystad, Emilie Jeannine Morseth-Fraser, Ane Magdalena Hammer Rekdal, Frida Riise, Ådne Sekkesæter Salvesson, Anna Sæbø, Simen Elias Vetrhus

1MU1

Mina Kvalsund Brendmo, Brage Skodjevåg Bø, Selma Bjørneset Bøe,
Natasha Dahle Egset, Mathilde Marson Follestad, Lovise Kristin Grønbech, Eirik Larsen Hasle, Maja Romestrand Hjelle, Ragna Hofset Kile, Edvard Brune Leikanger, William Brune Leikanger, Johanna Linnea Helsem Leine, Tuva Walseth Lid, Agnete Strandebø Moltu, Vetle Nevstad, Kristine Seljeseth, Nordal, Vilde Ulstein Remøy, Theodor Gurskevik Skeide, Janne-Pernille Acuna Sollid, Anne Stave, Fride Støylen, Jonas Edvardsen Sundgot, Simone Kleven Sørheim, Solveig Fremmerlid Søvik, Ylva Torine Thon, Ester Catharina Muren Ulvund, Marianne Vik Wymer, Emine Miria Nærø Ytterland

3MK1

Martin Bergersen, Vilde Emilie Strand Djupvik, Noah Oliver Raudøy Fiskaa, Ingrid Gjerde, Theo Gravdal, Sunniva Emilie Halse, Magnus Lindner, Susanne Sætre

2MK1

Astri Celine Berge, Dorthea Sævik Bjørneset, Håkon Strømmen Eilefsen, Ask Homberset, Stine Elise Kalland Nærø, Nora Pauline Hovden Remøy, Martine Stensaa-Blø, Mariia Stepanian, Polina Stoykova, Sofie Marie Regine Sunde Aasen

1MK1

Mathea Sande Arnevik, Mantas Dauksevicius, Sivert Botolv Halkjelsvik Folkestad, Erle Ottesen Husøy, Maksym Kravchenko, Sara Øen Leirvik, Oskar Markiewicz, Odin Tvergrov Nilsen, Daniel Igland Nygjerd, Hlieb Ostapiuk, Weronika Rybak, Anna Julie Eikrem Røys, Ricardo Djupvik Vattøy

2KDA

Helle Frøystad, Eileen Færøy, Leon Olsen, Thomas Harkjerr Skeide

Ansvarlege

Produsent: Volda VGS v/Jan Terje Eidset
Regi: Marit Lid Skorstad
Kapellmeister: Gunnar Sigve Aurdal
Koreografi: Renata Nagy Vynikalova
Kordirigent: Siv Kristin Aurdal
Scenografi/rekvisita: Kirsten Ragnhild Grimstad, Marit Lid Skorstad
Kostyme: Kirsten Ragnhild Grimstad
Digitale kulisser/visuelle effekter: Håvard Krøvel-Velle
Manus: Jan Terje Eidset, Marit Lid Skorstad
Inspisient: Kirsten Ragnhild Grimstad
Co-produsent: Kjetil Eiksund
Casting: Hildur Sandstad Dalen, Marit Lid Skorstad,, Renata Vynikalova
Solistinnstudering: Øyvind Granden Berg, Hildur Sandstad Dalen, Kirsten Ragnhild Grimstad
Repetitør: Hildur Sandstad Dalen
Korarrangement: Gunnar Sigve Aurdal, Siv Kristin Aurdal,, Øyvind Granden Berg, Hildur Sandstad Dalen, Kirsten Ragnhild Grimstad
Orkesteransvarlege: Gunnar Sigve Aurdal, Øyvind Granden Berg, Kjetil Eiksund, Stein Henrik Vartdal
Backstage-crew: Ragnhild Engeset, Ole-Martin Iversen
Lyd: Lydkjelleren v/Sverre Walderhaug
Lys: Lydkjelleren v/Magnus Braute
Fleirkamera: Åge André Breivik, Jorid Vårdal
Marknadsføring og dokumentasjon: Torill Elise Tafjord, Håvard Krøvel-Velle, Åge André Breivik, Jorid Vårdal

Takk til

Eurospar Ørsta, KIWI Ørsta, REMA 1000 Ørsta, Arne Ola Grimstad, Vibeke Preus og Jiří Nagy ved HVO


Følg oss på sosiale medium!