Even Sævik i midten spelar ein av hovudkarakterane i musikalen «Cry Wolf». Her under premieren tysdag kveld. Foto: Pia Rogne Notøy

 

Det er få dagar att av musikalen «Cry Wolf» og elevane er inne i ei travel tid. Like før den hektiske musikalveka fortalte. Emma Sævik og Even Sævik om spenninga før det braka laust.

Tekst: Oda Warholm og Tomas Sævik

Emma går VG1 på musikk, dans og drama ved Volda vidaregåande, medan Even er VG3-elev, og dermed med på sin siste musikal. 

Både Even og Emma var klare og spente før musikalen då me snakka med dei fredag førre veke. Even har vore med på musikalen før, men dette er hans siste. For Emma er dette fyrste deltaking på musikalen. Even har rolla som rikskanslar Thomas Meyer medan Emma er i koret, og dansar.

Even Sævik fra 3MU. Foto: Elisabeth Steinnes

– Eg ligg veldig godt an til premieren og er frisk, eg kan replikkane godt, men treng å få øvd inn alt perfekt, seier Even Sævik.

Han seier at dei går no inn i den vikitgaste fasen og det vanskeligaste sitt endeleg på plass og på øvinga denne fredagen må alt vere perfekt.

– For at eg skal bli heilt klar til musikalen må vi samkøyre meir på scena og bli tryggare på kva vi skal gjere, seier han.

Medan Even ofte er framme på scena, står Emma mest i koret under «Cry Wolf».

– Eg tenkjer vi kjem i rute til premieren, men det er litt vanskelig å huske kva tid vi skal inn, seier ho.

Emma Sævik fra 1MU. Foto: Elisabeth Steinnes

Ho tenkjer at det er kjekt og sjå korleis musikalen blir og ho syntest det er gøy at koret er ein større del i denne musikalen.

– For at eg skal bli heilt klar til musikalen så må eg huske kva tid vi skal inn og synge og eg må kunne songane betre, fortel ho.

Og med det ser me fram mot dei komande framsyningane denne veka. Husk at du framleis kan kjøpe billetar på nettsidene til kulturhuset. Følg oss gjerne på Facebook og Instagram.