Foto, Nyhende

Kulissene som tek deg gjennom tid og rom

Foto: Ståle Hansen

FRAMSIDEBILETE: Prinsessevals. Laga av Robin Leikanger Skar, Sondre Vikene og Håvard Krøvel-Velle. Foto: Ståle Hansen.

Bilete, animasjonar, film og visuelle effekter til musikalen er laga ev elevar med faget Grafisk design, under leiing av medielærar Håvard Krøvel-Velle. Desse vart projisert på lerret og på søyler laga av scenograf Jiri Nagy. Kulissene er ein viktig del av historieforteljinga, og er med på å setje publikum i den rette stemninga. I år har vi blitt forflytta gjennom både tid og rom, frå eventyrverd, gjennom tv-show og bymiljø, til Steve Bills sine mørke bakgater.

Dei digitale kulissene vart styrt av Ana Sefer og Eirin Lødøen Myklebust, med hjelp av Selma Lid på ei av framsyningane. Dette er ein nervepirrande jobb som krev fokus og konsentrasjon. Alt av bilete, animasjonar, film og visuelle effekter skal spelast av på rett tidspunkt, og klaffe med det som skjer musikalsk og på scena.

Alle elevar med valfag Grafisk design har bidrege i idéutviklinga. KDA-elevar står bak slottsinteriør, eventyrbakgrunnar og -karakterar i fyrste to scenene. Resterande kulisser er laga av MK-elevar og lærar Håvard Krøvel-Velle.

Sjå galleri av alle dei ulike miljøa her.