Jekeziahrem Villanueva har fått på seg finstasen i ei av dei siste scenene. Foto: Silje Birkhol

Det er en søndags morgen ved volda videregående skole, og rollene skal sitte når premieren sniker seg på. En av de som er til stede er Jekeziahrem Villanueva som skal finpusse på rollen hennes Dina Koss.

Jekeziahrem Villanueva er ei av dei som har hovudrolla i årets musikal. Her gjer ho siste finish før ho må på scena. Foto: Thea Berge Baastad

Tekst: Josefine Karen Fredriksen

“Eeh folkens en helt fersk nykommer har kommet, Dina Koss!”

En sjenert jente kommer fram for å ta mikrofonen i hendene. Når stemmen hennes fyller rommet er alle fanget inn i rytmen.

– Jeg spiller da Dina som er en jente som er talentfull og hun prøver å finne seg selv og finne veien til suksess. Hun er litt sjenert og blyg, men samtidig så er hun veldig ambisiøs. Hun melder seg på et talentshowet for å vise hva hun har å by på, etter dette blir hun og talentet hennes oppdaget, forteller Jeki.

Etter høstferien ble både musikkelever, medieelever og lærere samlet for å få vite årets musikal. Etter visningen med mye tull og spenning, begynner de rett på audition.

Jeki går i musikalen inn i gruppen «The Villettes» sammen med Frida (Kaja, til venstre) og Mari (Nora, til høyre).

– I begynnelsen fikk vi ikke noe innblikk på rollene, vi fikk ikke navnene deres eller historien. Men det var på en måte to roller jeg kunne tenke meg. Den ene var litt mer sånn sarkastisk og tullete og den andre var litt mer seriøs og bestemt, det var den jeg gikk for, sier hun.  

Rollefiguren Dina Koss blir en del av «The Villettes», og gjør gruppen om til en trio. Sammen med det følger kjærlighet og drama.

“You know that i love you!”

En betatt Arne prøver å få tilbake Dina som er sint på han. Han greier endelig å overtale henne til slutt, og han avslutter sangen der han og Dina står nær.

Når Jeki blir spurt om hun føler en likhet mellom rollen hennes og henne som person lyser ansiktet hennes opp. Du kan se hun virkelig mener det hun sier.

– Ja, jeg føler en sterk likhet mellom meg og karakteren Dina med det at hun er på leting etter veien til suksess, til å oppnå toppen av karrieren sin, sier Jeki.

Hun gjør heller ikke så veldig mye ut av seg selv når det kommer til drama.

– Jeg er utadvendt selv, men når det gjelder seriøse ting så blir jeg veldig  tilbaketrukken. Så det passer meg veldig godt å ha Dina som rolle, sier hun.

Jekeziahrem Villanueva i sitt ess. Foto: Thea Berge Baastad

“The Kossettes” står på scenen for å gjøre nummeret sitt “I Love You I Do” for å kapre dommernes stemmer. Alt går helt perfekt, skinnende svarte kjoler og jenter med en fantastisk rytme og melodi. Men så skjer det noe uventet.

– Jeg er spent fordi jeg har aldri hatt noe lignende rolle før, der jeg faktisk snakker og dramatiserer. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk denne rollen. Det er selvfølgelig veldig trist at dette er den siste musikalen min, forteller hun.

Det første året var hun med på flere danser i tillegg til kor og hun var med på å avslutte musikalen andre året var hun med på en dans og sto fremst i koret. I år slår hun til med en av de største rollene og sangerne, og svarer slik på hva forventningene hennes er til årets musikal.

– Men jeg vet det blir veldig bra vokalmessig og historien flyter veldig bra. Nå som vi har fått en ny regissør så det er veldig spennende å se forskjellen fra tidligere musikaler. Årets musikal blir helt klart den beste til nå, slår hun fast.

LES OGSÅ: Fra drøm til virkelighet // Nå er det hennes tur til å skinne