Kaja Rode gir alt i ei av dei første scenene. Foto: Silje Birkhol

Alle musikkelevene følger nøye med på øvingen når Kaja Rode skal synge Beyonce sin kjente låt “Listen”. Det er en følsom scene der hun må gi slipp på noe som betyr alt for henne.

Tekst: Josefine Karen Fredriksen

– Rollen min i “The Cream of Soul” er en jente som er med i en duo, med en god venn hun har kjent lenge. Hun jobber også i en bar og sliter med rus- og alkoholproblemer, sier Kaja.

– Så jeg som person kjenner meg ikke igjen i rollen, hun har mye problem med alkohol og sliter med livet. Men hun er en sterk person som står opp for kvinner, forteller hun.  

Den store premieren nærmer seg snikende, det er mindre enn en uke igjen og alle øver inn de siste trinnene som skal følge musikken. Det er en stund siden Kaja fikk rollen.

– Jeg valgte egentlig de andre rollene i trioen, de er mer sofistikerte og litt roligere. Jeg så mer meg selv i de to, men det er jo gøy med en utfordring, sier Kaja med et stort smil.

– Så nå når jeg ser tilbake på det er jeg kjempetakknemlig og veldig glad for at de har såpass mye tro på meg og lar meg få være denne rollen.

Kaja Rode slår til med den utfordrande sangen ”Listen” av Beyoncé. Foto: Thea Berge Baastad

Kaja sin rolle går sjanglende mot en av de andre rollene og kjefter, da begynner hun å synge for full hals. Men utfordringene ligger der når hun må spille full, men samtidig grasiøs. Likevel er det mye Kaja liker ved sin rolle i musikalen “The Cream of Soul”.

– Hmm, det må jo være attituden!

En latter kommer snikende frem.

– Jeg elsker at jeg kan ha litt sånn attitude mot gutta, at jeg setter de litt på plass inn i mellom, det er jo litt morsomt. Eller så liker jeg veldig godt de sangene jeg synger.

Som en del av duoen, senere trioen “The Villettes” er Kaja med på mange sanger i sin rolle som Frida. Noen høydepunkter greier hun likevel å plukke ut.

– Åh, det er først “One Night Only” som er en duett med Frida og Mari, og så “Listen”. Den er kjempevakker, det er litt utrolig for den sangen var egentlig målet mitt å lære meg på videregående, den hadde jeg kjempe lyst å synge på eksamenen min tredje året. Så syns jeg det var veldig kult at jeg fikk den på musikalen!

LES OGSÅ: Nå er det hennes tur til å skinne // Jenta som leter etter veien til suksess