Ruben Madsen er en av de som har lagd musikkvideoen, og han er godt fornøyd med reaksjonene første gang den blir vist.

Tekst: Josefine Karen Fredriksen

 

Alle elevene setter seg spente ned på gulvet for å se musikkvideoen som skal være inn i årets musikal, de har ikke sett den før nå. Smilene er på plass og nå kommer spenningen når Jan Terje Eidset introduserer den for første gang. Alle hyler og videoen går på.

 

Spente musikkelever som venter på å få se musikkvideoen.
Foto : Silje Birkhol

 

Ruben Madsen 2MK, er en av de som står bak årets musikkvideo som skal bli framført i musikalen 2017. Han blir spurt om han noen gang har gjort noe lignende før.

Ruben Madsen 2MK
Foto: Silje Birkhol

 

– Nei, noe lignende har jeg ikke gjort før. Jeg har kun vært med på å redigere filmer og  slå sammen videoklipp til melodi.. Men jeg har ikke vært med på et så stort prosjekt før. Nå redigerte jeg med “After effects” som er et redigeringsprogram som jeg så vidt har vært borti. Så det har vært litt spennende å holde på med et program man aldri har vært borti før.  Jeg syns det gikk ganske greit, jeg har lært mye nytt innen redigering og programmet After effects.

 

Hvor mange utgaver måtte du lage for å få det endelige resultatet?

– Jeg har jo eksportert den veldig mange ganger før jeg sendte den til godkjenning til produsenten og manusforfatter Jan Terje Eidset. Jeg har sendt den inn til godkjenning to ganger, første gangen fikk jeg gode tilbakemeldinger men det var selvfølgelig noe jeg måtte fikse på siden det bare var første utkastet. Jeg var ferdig på onsdag, den 8. februar da håpte jeg at jeg at jeg fikk det ferdig godkjent, men det fikk jeg ikke fordi det var noen småting som måtte endres. Så da skal jeg finpusse det, sånn at jeg får den ferdig til premieren den 14. februar, sier Ruben.

 

Til sammen har Ruben Madsen brukt 28 skoletimer med redigeringsjobben. Han sier selv at han så og si kan hele sangteksten til musikkvideoen. Siden han har jobbet så lenge med dette prosjektet, kommer spørsmålet om han er fornøyd med sluttresultatet?

Konsentrasjon og full jobbing. Foto: Silje Birkhol

– Jeg er fornøyd siden jeg ikke har gjort noe lignende før , det er spennende og nytt. Jeg syns effektene er ganske bra, men jeg er litt lik Jan Terje med det at jeg er en perfeksjonist, så jeg blir aldri helt fornøyd sier han tenkende.

Det er ikke bare musikkelevene som er spente, i salen sitter Ruben rettet mot elevene for å se reaksjonen til de andre. Han håper på en god reaksjon.

-Forventningene mine? Greenscreen arbeid virker lettere enn det egentlig er. Men det er ikke bare å sette inn farger og bakgrunn det er også de små detaljene for å gi den best mulig kvalitet. Men alt i alt håper jeg at seerne kommer til å bli imponerte å tenker “Oi det der var bra, det ser ut som har lagt mye arbeid i det”.

 

 

 

En av de som fikk en reaksjon i salen var Olav Grimstad 2MU. Han fikk noen spørsmål om hva reakjsonen hans var og hvordan han ville beskrive den.

 

Hva var dine første tanker når du så musikkvideoen?

-Oi, det var ikke det jeg trodde det kom til å bli. I fjor så var det bare masse forskjellige bakgrunner så det så litt rotete ut, men i år så var det skikkelig bra !

Olav Grimstad 2MU
Foto: Silje Birkhol

 

Beskriv videoen med 3 ord:

  1. Sexy
  2. Morsom
  3. Livlig

 

Hva kan seerne forvente?

– De kan forvente god kvalitet.

 

 

For å få flere meninger, ble også Even Sævik 2MU spurt om hva han mente om musikkvideoen.

 

Hva var dine første tanker når du så musikkvideoen?

-Jeg syns det var morsomt ! jeg tror de har prøvd å gjort den litt humoristisk.

Even Sævik 2MU
Foto: Silje Birkhol

 

Beskriv musikkvideoen med 3 ord:

  1. Sexy
  2. Morsom
  3. Profesjonelt

 

Hva kan seerne forvente?

-Jeg tror de kan forvente latter og smil.

 

 

 

Reaksjonen til elever og lærere er høy latter og smil. Alle plystrer og klapper når videoen slutter. “Dette var utrolig gode reaksjoner!” sier en fornøyd Ruben.

En god latter kommer fra musikkelevene. Foto: Silje Birkhol